brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezighedenHoge laarzen

9 February, 2008 (11:37) | Aantekeningen | By: brughagedis

Mijn collega plaatste onlangs de opmerking dat er voor de jaren negentig geen mode was. Wat heeft die zijn ogen in de zak laten zitten! Al in de jaren zeventig liep ik als een van de eersten met plateaulaarzen door Utrecht en ging ik speciaal naar Amsterdam om bij de voorloper van Sissyboy (ik ben de naam weer vergeten) kleding te kopen voor in de Wooloommoollooh. Daarna heb ik nog o.a. een leren broek gehad met laarzen die veel opzien baarde toen ik ermee in de Westerkerk op Kerstavond verscheen. Mijn oudste herinnering gaat terug naar een blauw spijkerpakje met korte broek, waarmee ik altijd naar de kleuterschool wilde. Op de middelbare school waren het lakschoenen en strakke zwarte broeken met zeer wijde pijpen en natuurlijk verschillende spijkerpakken.
Dat mannen niet in mode geinteresseerd vind ik onzin. In ieder geval geldt het niet voor mij. Alleen vind ik het jammer dat de mogelijkheden voor mannen en vrouwen zo verschillend zijn. Ik ben altijd jaloers als ik in de winkel kom en daar de vrouwenafdeling zie met al die leuke kleurige en spectaculaire dingen, waar ik niet durf te komen. De mannenafdeling lijkt op een sportzaak, waarschijnlijk de ultieme fantasie van mijn baas de mountain-biker uit Schoorl, maar ik vind het niks.

janjansen150.gif

Momenteel is de hoge laars weer in de mode. Liefst met zo hoog mogelijke hakken. Ik geniet er elke dag van op de fiets naar mijn werk en op mijn bevoorrechte locatie op het Roeterseiland. Voor een man is er geen mogelijkheid om iets vergelijkbaars aan te doen.
Inmiddels ben ik te oud geworden en bijna bejaard. Maar het wringt nog steeds een beetje. Als ik terug fiets van mijn werk rijd ik vaak door de Kerkstraat en moet ik wachten bij het stoplicht bij de kruising met de Utrechtse straat. Sinds een paar maanden is daar de opvallend rode winkel van Jan Jansen. Mijn oog viel op een paar gevoerde Uggh-achtige laarzen die ik heel interessant vind. Zou ik die nog aan kunnen? Of maak ik mijzelf onsterfelijk belachelijk? Zal ik eens binnen gaan vragen hoe duur ze zijn? Ik vind Jan Jansen een sympathieke man en ik zou best een keer schoenen bij hem willen kopen. En het is zaterdag vandaag …

Overigens die mountain-biker uit Schoorl draagt op het werk best wel elegante en vlot gesneden kleding. Hij kent vast ook goede winkels.

(Uiteindelijk is het weer een computer geworden, zie Operatie iMac)

Comments

Comment from Bosvogel
Time: February 11, 2008, 3:10 pm

Er gaat veel om op deze blog: Het verlangen naar laarzen met hoge hak, Schoorlse mtb-ers in vlot gesneden kleding, heel veel foto’s van reddeloos onder hardware verloren woonruimtes, dan ook nog informatiespecialisten-talk.

Die enorme veelzijdigheid maakt het een leuke blog & zal de bewegingen van deze lenige Brughagedis zeker blijven volgen.

Bosvogel

Comment from booklouse1
Time: February 17, 2008, 8:59 pm

Sorry, Bosvogel mijn onervarenheid met blogs en WordPress in het bijzonder maakt dat ik je commentaar pas nu ontdekt heb. Leuk om te horen. Hoop dat het een beetje interessant blijft…

Comment from bosvogel
Time: March 2, 2008, 7:13 pm

Vanavond was op Nl 2 een documentaire over Jan Jansen. Erg leuk om nu eens te zien wat voor een man dat is. Volg in Amsterdam al jarenlang zijn etalage. Ooit een paar schoenen bij hem gekocht en vervolgens weggegeven aan een vriendin omdat ik er niet prettig op kon lopen (hadden een onwrikbare houten zool). Interessant portret, niet in het minst vanwege zijn vrouw die hij op handen draagt – volgens mij omdat ze een kapsel heeft als een zwart leren schoen (wie is haar kapper?) Wonderlijke mensen.

Comment from brughagedis
Time: March 3, 2008, 8:22 am

Hoi Bosvogel,
Heb het helaas niet gezien. Zal kijken bij Uitzending Gemist, lijkt me een leuke documentaire. Heb wel eens een heel verhaal over hem gelezen. Helaas nog geen ervaring met zijn schoenen.


View Stats