brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezighedenJe blog op je mobiel

14 February, 2008 (22:26) | Technopraat | By: brughagedis

Deze week waren er voor het eerst twee studenten die vroegen hoe ze mobiel konden internetten via UvA-wireless. Dit omdat alle werkplekken bezet waren. De ene had een Apple iPhone, de ander een wat meer gewone PDA die draaide op Symbian Linux. In eerste instantie dacht ik dat hier geen voorzieningen voor worden aangeboden, maar op de website van het IC wordt ondersteuning geboden voor Pocket PC met ondersteuning voor bv. Microsoft PocketPC2003 of Windows Mobile 5. Ik dacht dat de iPhone op een soort uitgeklede versie van Mac OS X draait waar geen SecureW voor hoeft worden geïnstalleerd en alleen het protocol hoeft ingesteld op TTLS/PAP. Maar het lukte ons niet om de plek te vinden waar we dat konden instellen. Bij de phone met Symbian stuitten we op de instellingen voor Linux waarbij iets moet worden gedownload en in de kernel gecompileerd. Met wat er verder allemaal moet worden ingesteld ben je daar zo een hele avond mee kwijt. Ik heb beide studenten dus helaas niet kunnen helpen , maar wel verwezen naar de helpdesk van het IC die misschien meer ondersteuning kon bieden.

Ik vermoed dat de vraag naar UvA-wireless via PDA’s explosief gaat stijgen de komende tijd. Veel studenten hoeven alleen hun mail even te lezen voor college of tentamen. En daarvoor is een mobieltje voldoende.

In mijn logstats vond ik twee keer een vermelding van iemand die mijn blog benaderd heeft met een I-Mode phone (PDA/Phone browser). Zelf ben ik helemaal niet zo vooroplopend met allerlei gadgets, maar ik heb wel een tweede generatie telefoon met iMode. Ik vroeg me dus af wat ze hebben gezien en heb het ook gebropeerd. En warempel! Het gaat. Weliswaar alleen tekst, maar de hele blog is te lezen. Voor iMode is er al enkele jaren een online Color WAP/iMode simulator die beschikbaar wordt gesteld door Wapaq. Je kunt daar het adres van je blog invoeren en nadat  je op Submit geklikt hebt verschijnt daar binnen enkele seconden de simulator met je blog in mobiel formaat. Helaas is niet de hele pagina te zien en alleen heen en weer navigeren. Zie de onderstaande afbeelding. Maar je kunt wel op links klikken. Probeer zelf maar!

Online WAP/iMode simulator

De online WAP/iMode simulator van Wapaq

Mimic, een Japanse iMode simulator.

 ubaspoetnik in iMode simulator

Mijn blog blijkt te groot, maar dit is ubaspoetnik in de iMode simulator.

Comments

Comment from Patricia (No.33)
Time: February 26, 2008, 12:44 pm

Hoi George,
Via mijn statistieken zag ik dat er een link vanaf deze website naar de mijne loopt. Dus ik dacht: daar moet ik eens gaan kijken. Dankjewel voor deze eer!
Ik ben zelf niet zo van de blogroll, maar je wel toegevoegd aan mijn RSS reader.

Wat betreft het thema van dit bericht: WordPress heeft een plug-in om je blog PDA-friendly te maken:
http://imthi.com/wp-pda

Groetjes!

Comment from booklouse1
Time: February 26, 2008, 3:23 pm

Hoi Patricia,
Ik ben vorige week op een avond alle blogs langsgelopen en heb die ik leuk vond of waar wat gebeurde toegevoegd aan mijn blogrol. Dat leek mij wel handig, ook voor mezelf. Ik vind een blogroll nog wel gaan, omdat je daarmee aangeeft dat je een blog volgt of interessant vindt. Maar het syndiceren van berichten van anderen op je eigen blog vind ik te ver gaan. Maar in deze cursus situatie moet alles uitgeprobeerd kunnen worden. Die van jou vind ik zeer stijlvol en er staat heel veel op. Zag ook dat hij pda-friendly is. Vroeg me af wat dat betekende. Maar dat weet ik dan nu. Ik heb jouw site gepreerd in de simulator en dat ging goed. Bedankt voor de informatie en ik zal die plugin zelf ook installeren.


View Stats