brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezighedenSecond best solutions

17 February, 2008 (11:54) | Aantekeningen | By: brughagedis

Gisteravond wat aan de blog zitten sleutelen. Eerst heb ik de WordPress installatie geûpgrade naar de laatste versie. Mijn blog draait namelijk bij een eigen isp (internet service provider) en de standaard-installatie is kennelijk niet up-to-date. Dat is heel spannend, want als het niet goed gaat ben je alles kwijt. Eerst moet je een aantal folders van de bestaande installatie verwijderen en vervolgens nieuwe folders en bestanden uploaden. Sommige bestanden moet je echter niet verwijderen. Voor meer informatie zie: Upgrading WordPress Extended. Natuurlijk heb ik eerst alles gebackuped. Tot slot moet je een script draaien. Alles ging wonderwel en nu draait het dus op de laatste versie.

Verder was ik niet helemaal tevreden over mijn thema. Ik wilde eigenlijk een drie-koloms thema dat ook als website gebruikt kan worden en had een hele mooie uitgekozen, nl. Silver-Lexus. Daar had ik een aangepast header-plaatje voor gemaakt. Zag er leuk uit, maar helaas d’r is iets mis met dat thema. De widgets bewogen als je er met de muis overheen ging. Daarom nog meer thema’s uitgekozen en geprobeerd tot ik er tureluurs van werd. Uiteindelijk vanochtend voor het huidige thema gekozen, indachtig een van de 10 wijze lessen die ik jaren geleden van mijn toenmalige shrink kreeg: als de perfecte oplossing niet haalbaar is, neem dan de op-één-na-beste oplossing. Je zult zien dat die vaak ook heel goed voldoet.

Comments

Comment from laika
Time: February 17, 2008, 5:20 pm

Je pagina ziet er heel mooi uit ondertussen. Ik vind het nu veel overzichtelijker. Heel rustig ook. Maar het heeft je wel de nodige tijd gekost niet? Ik durf er niet aan te beginnen hoor om te upgraden en voor een andere lay-out te kiezen. Dit kost me al zoveel tijd en straks ben ik alles kwijt.

Zelf zou ik wel wat aan het lettertype op mijn blog willen doen. Veel te klein. Ook 3 kolommen i.p.v. 2, zoals jij nu hebt vind ik veel overzichtelijker.

Maar ik heb er nu de tijd niet voor. Het echte werk roept. En mijn kinderen ook. Ze willen zo eten.

Comment from booklouse1
Time: February 17, 2008, 6:11 pm

Hoi Laika,
Bedankt voor je positieve reaktie. Ik vind jouw blog nu ook al een feest om te zien met al die plaatjes. Heel erg leuk! Het lettertype is inderdaad wat aan de kleine kant, maar het is wel scherp, dus goed leesbaar. En bovenaan heb je knoppen voor de pagina’s, ook al goed. Drie kolommen vind ik inderdaad ook mooi. Het klopt dat het me vrij veel werk heeft gekost. Ik geloof dat ik vannacht zelfs droomde dat ik in een blog rondliep! 🙂

Comment from WoW!ter
Time: February 17, 2008, 8:20 pm

George,
de feed link bovenaan de pagina is nog niet goed. er staat nu http://brughagedis.nl/blog/feed/rss2/

Leuk dat verhaal over de vogin cursus te lezen…
Wouter

Comment from booklouse1
Time: February 17, 2008, 9:03 pm

Hoi WoW!ter,
Ja, zo kom jezelf nog eens tegen… Ik heb ook erg genoten van de cursus. Die rss-links waren me al opgevallen. Vrees dat ik even in php moet duiken om het op te lossen.

Comment from booklouse1
Time: February 18, 2008, 9:58 am

Hoi WoW!ter,
Bleek aan de RewriteRules in .htaccess te liggen. Moet ik herstellen.
Voorlopig opgelost met:
<a class=”feedlink” href=”<?php bloginfo(‘rss2_url’)? rel=”nofollow”> Berichten</a>
<a class=”feedlink” href=”<?php bloginfo (‘comments_rss2_url’);? rel=”nofollow”> Commentaren</a>
Nu werkt het wel.


View Stats