brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezighedenPCdumpdag

24 February, 2008 (10:27) | Computers, Ontspanning | By: brughagedis

Gisteren naar de PC-Dumpdag in de Rai geweest. Ik kom daar zo vaak dat sommige handelaren mij herkennen en groeten. Het was een grote beurs met veel aanbod. Hoewel ik eigenlijk alleen een harde schijf nodig had, kon ik de verleiding toch niet weerstaan om twee servers te kopen. Ten eerste een HP Netserver LPr PIII 500Mhz,  zo goedkoop (20 euro)  dat ik hem niet kon laten staan. En een Cobalt Raq2. Het verhaal erbij haalde mij over. Er draait een versie van PLESK op, kant en klare webserver, met alle mogelijkheden voor websites, emailserver en FTP. Verder heb je niks meer nodig, ook geen monitor. Omdat ik dat wel wilde uitproberen heb ik hem gekocht. De ook aangeboden betere Raq3 van 145 euro vond ik wat te duur voor een speeltje. Thuis bleek hij het inderdaad meteen te doen. Helaas is de harde schijf wat klein (4 Gb). Maar toch kijken wat ik ermee kan doen. Ik moet nu wel hoognodig opruimen…

pcdumpoverzicht.jpg

Overzicht: rokerige hal met veel kraampjes en mannen die met dozen sjouwen.

servers.jpg

De twee aanwinsten

fiets.jpg

Zo gaat het op de fiets naar huis.

Comments

Comment from Martijn
Time: February 24, 2008, 10:57 pm

Strakke servertjes, alles goed blijven zitten op de reis terug hoop ik?

Comment from booklouse1
Time: February 25, 2008, 9:15 am

Hoi Martijn.Ja hoor, geen afslaande vrachtauto tegengekomen. Die blauwe is wel ideaal als webserver thuis. Weinig lawaai, geen monitor. Zou er alleen een diskraid aan moeten hangen. En die kan natuurlijk weer wel lawaaierig zijn.


View Stats