brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezighedenOpel Astra Caravan G

27 February, 2008 (21:50) | Auto's, Video | By: brughagedis

In de kleur wit. Dat is het antwoord op het raadseltje van gisteren. Ik heb hem nu bijna vier jaar geleden tweedehands in een impuls aangeschaft. In mijn studententijd heb ik drie auto’s gehad en daarna vele jaren niet en vond het wel weer eens tijd worden. Het is natuurlijk een enorme luxe, maar het is ook heel gemakkelijk vergeleken met het openbaar vervoer. Ik heb er al veel plezier van gehad. Bovendien vind ik autorijden leuk en is het volgens mij niet slecht om een tijdje de verantwoordelijkheid voor zoiets groots en duur te hebben. De Astra nodigt uit tot rustig rijden, want het zo’n beetje de langzaamste stationwagen die je kunt kopen. Over 0 tot 100 doet hij 15 seconden. Bij de verkeerslichten wordt ik meestal ingehaald. Dat probeer ik weer goed te maken door verderop behendig te rijden. Snelle wagens die op een provinciale weg achter een vrachtwagen blijven hangen haal ik wel eens in. En rechts inhalen vind ik ook wel leuk. Dat mag tegenwoordig in een aantal situaties hoorde ik bij Blik op de weg, o.a. bij blokmarkering. Maar toen ik het laatst probeerde op de A10 werd ik prompt door een busje met bouwvakkers de vluchtstrook in gereden. Zeker een ochtendhumeur…

Opel Astra Caravan G

Het filmpje heb ik geplaatst om het streamen vanaf de server uit te proberen. Het verwerken van video op de pc is nog heel complex. Ik heb gekozen voor het Quicktime formaat omdat het filmpje op een Apple is gemaakt en toen ik het naar AVI converteerde (het Windows-formaat) werd het plotseling 100 keer zo groot. Dat schijnt normaal te zijn, omdat het in Quicktime gecomprimeerd was en in de AVI niet. Je moet het dan als AVI opnieuw comprimeren, maar dat leverde met dezelfde compressor veel kwaliteitsverlies op. Met DivX-compressie leverde het wel mooie resultaten op, maar ik weet niet zeker of die standaard in Windows Media Player afspeelbaar is. DivX is met een Apple in ieder geval niet standaard af te spelen. Misschien in Leopard wel, maar dat heb ik niet. In YouTube wordt DivX wel als formaat aanbevolen. Hier zou ik graag nog wel meer van willen weten. Wat dat betreft is jammer dat YouTube niet in het programma van ubaspoetnik is opgenomen.


View Stats