brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezighedenFlickr 1

5 March, 2008 (22:47) | Flickr | By: brughagedis

Ongeveer drie jaar geleden hoorde ik voor het eerst van Flickr. Een vriendin die altijd op de hoogte is van de laatste nieuwigheden had een kennis die allemaal foto’s online had gezet. Kon de hele wereld zien. Moest ik ook doen! Was zoo leuk! En ze liet me allemaal foto’s zien waarop ik met moeite iets kon onderscheiden. Ik begreep er maar de helft van, terwijl ik ondertussen haar computerprobleem probeerde op te lossen. En wat voor een rare naam was dat nou? Was dat voor flikkers? Nee, hoe kom je daar nou bij?

Afijn, ik heb er al die tijd niets mee gedaan. Intussen wel steeds meer gehoord over die fotosite en zijn concurrent Picasa. Ondertussen ook voor het goedkoopste van het goedkoopste een digitale camera gekocht met wel 4.0 megapixels. En me vanavond dan ook voor het eerst aangemeld. Heb nu ook een Yahoo-account erbij. Het uploaden gaat erg makkelijk en de werking is erg intuïtief. Het enige lastige is dat ik pas na een tijdje door had waar je moest zijn om weer nieuwe foto’s te uploaden. Uiteindelijk heb ik een aantal foto’s geupload en daarna uitgezocht hoe ik een gallery op mijn blog kon krijgen. Eerst de Flickr-widget geprobeerd en dat ging goed. Vervolgens bij Flickr zelf gekeken hoe het met de badge zat, naar aanleiding van de blog van Zygomorf. Omdat ik bij de code van de sidebar kan, was dat voor mij geen probleem. Gewoon de sidebar met FTP downloaden naar mijn computer. Openen in een editor, het script van Flickr inplakken en de boel weer uploaden. Klaar is Kees. Hij is nu in de sidebar te zien. Zorgt wel voor enige vertraging met het laden van het blog volgens mij, daar ook alle foto’s eerst binnengehaald moeten worden. Dus misschien haal ik hem wel weer weg.

Ik heb helemaal geen kunstzinnige aspiraties gehad bij het maken van de foto’s. Het zijn gewoon kiekjes. Dus vergeleken met de rest van Flickr lijkt het nergens op. Het zijn gewoon wat foto’s van mijn uitstapjes in de natuur op zondagmiddag. Maar het lijkt zelfs of deze foto’s er beter uitzien op Flickr. Zeker wanneer de transparante bijschriften in de slideshow vertoond worden lijkt het net echt.


View Stats