brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezighedenFlickr 2

7 March, 2008 (09:19) | Flickr | By: brughagedis

Jaloers als ik ben, heb ik na het ontdekken van Spell with Flickr op Woutv’s blog geprobeerd om de WordPress PictureGrid Plugin van Kieran Delaney in mijn blog te krijgen. Gisteravond lukte het me niet om het in een afzonderlijke post te plakken. Pas vanochtend ontdekte ik dat ik zelf een aparte WordPress Template  moest maken waarin het picture grid dan geplakt kan worden. Dat bleek gemakkelijker dan gedacht. De code voor zo’n template kun je gewoon kopiëren uit de bestaande page.php template van je thema. Daar moet je dan de naam van de template boven zetten:

<?php /* Template Name: Picturegrid */ ?>

 

Bij het maken van een nieuwe page verschijnt de template dan als keuze mogelijkheid in de sidebar rechts. (In plaats van “default”.) En op die bladzijde komt dan zo’n Picture Grid. Het resultaat is in de volgende bladzijde te zien: de foto’s van ubaspoetnik op Flickr.


View Stats