brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezighedenSpel(l)en met Flickr

9 March, 2008 (18:05) | Flickr | By: brughagedis

G e o r G e  i s  e e n  c o m p u t e r G e k

Daar is ie dan! Spellen met Flickr met allemaal eigen letters. Hier heb ik het hele weekend aan zitten prutsen, maar dat doen wij mannen graag. Dit naar aanleiding van de vraag van Wout V of je ook eigen lettersets kunt gebruiken? Dat is wel mogelijk, maar het is nogal gecompliceerd. Voor alle duidelijkheid: de bovenstaande badge is handmatig gemaakt, zodat de letters verwijzen naar de door mij geuploade set. Ik ben wel bezig met een aangepaste versie van Spellen met Flickr van Erik Kastner, maar die verkeert nog in het pre-betastadium. Is nog niet salonfähig. Hij maakt gebruik van de normale sets van de One Letter/Number Group van Flickr. Daar zoekt hij steeds varianten uit. Het is mogelijk daar eigen letters naar te uploaden. Vervolgens kun je handmatig de source url in de gegenereerde javascript badge veranderen. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van de gegevens voor het opstellen van Photo source URLs en de API explorer. Om deze gegevens te achterhalen heb je een zg. Flickr API Key nodig. De badge verwijst nu naar foto’s in mijn eigen Flick’r account. Het zou natuurlijk het mooist zijn als ik de versie van het script van Erik Kastner dat ik draaiend heb gekregen, kan ombouwen zodat je kan kiezen uit welke verzameling de foto’s gekozen moeten worden, hetzij een eigen set, dan wel een eigen set binnen de One Letter/Number Group. Ik ga kijken of dat op een redelijke termijn te maken valt.


View Stats