brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezighedenSpel(l)en met Flickr – The Sequel

10 March, 2008 (20:53) | Flickr | By: brughagedis

Het is gelukt om een probeerversie van “Spell with Flickr” te maken, met een eigen set foto’s op Flickr. Was nog een behoorlijke klus. De maker van het script Erik Kastner heeft waarschijnlijk uit veiligheidsoverwegingen een aantal gegevens niet vermeld, dus daar moet je dan zelf maar achter zien te komen. Bovendien is zijn systeem gebaseerd op het zoeken in de pool van de One Letter group en One Digit group. Om te testen wilde ik het zo maken dat hij in mijn eigen sets foto’s zocht. Voor het zoeken kun je bepaalde API methods gebruiken. In plaats van flickr.groups.pools.getPhotos uit het script heb ik het aangepast met de API call flickr.photos.search. Na enig sleutelen werkte dat. In de set zit maar één lettergrootte. Vandaar dat het verwisselen nog niet lukt. Misschien kan dat weer als er meer verschillende letters in zitten. Dus als iemand zin heeft om letters te leveren?

De link naar de probeerversie is hier (of klik op de afbeeldingen.)

Het Openingsscherm.

Invoerscherm

De letters.

Letters

Het is alleen mogelijk om gewone letters en cijfers  in te voeren. Bij het intypen van bijzondere tekens ontstaat een akelige fout. Ook heeft hij nog als bug dat hij het vraagteken van de php-aanroep meeneemt. Vermoedelijk ligt dat ergens aan de rewrite rules of aan een ingewikkelde bewerking op de string die ik nog niet helemaal begrijp. Wordt nog uitgezocht…

Met dank aan Erik Kastner.


View Stats