brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezighedenPolls

15 March, 2008 (20:20) | Polls | By: brughagedis

In Blogperikelen 12  riep Bert gisteren min of meer mijn hulp in om  een poll op een WordPres.com-Blog te krijgen zonder Javascript. In eerste instantie dacht ik dat dat niet kan. Uit beveiligingsoverwegingen wordt alle Javascript en forms uit berichten en de text-widget verwijderd zodra je het bewaart. Als je Javascript wilt toevoegen moet je aan de achterkant van de WordPress installatie in de Templates gaan werken. Zie de volgende berichten: Adding a great polling widget to your WordPress blog
en Blogging Polls en Surveys for WordPress.com Blogs. Vandaag vond ik op een forum van WordPress echter een bericht waarin werd gezegd dat polls op Lucky Polls  wel in in blogs kunnen worden opgenomen omdat het pure html is. Ik heb daarop onderstaande  poll aangemaakt en de code in deze post geplakt. Hij lijkt inderdaad te werken. Probeer het zelf. Daarnaast was ik op het spoor gekomen van nog een betere mogelijkheid: Flash Poll MySQL van phpjabbers.com. Die polls zien er goed uit en je kunt op hun website een proefpoll maken en in je blogpost plakken. Om het echt te gebruiken moet je het kopen. Het resultaat is nu zichtbaar in mijn sidebar. Na het maken van de poll wordt er automatisch een code aangemaakt die je in een bericht of in een tekstwidget in de sidebar kunt plakken. Bij mij lijkt het prima te werken. De gegevens worden bewaard in een MySQL-database. De configuratie is simpel. Alleen je moet wel toegang hebben tot een eigen server. Omdat de meesten dat niet hebben, maar de poll zelf wel elders in een blog kan worden opgenomen wil ik wel poll’s van anderen hosten. De database draait dan bij mij. De poll op je eigen blog. Je kunt mailen naar booklouse1@gmail.com Dat lijkt me een redelijke oplossing voor de vraag van Bert. Waarom zou je iets zelf gaan maken als anderen dat al voor je hebben gedaan? De UBA zou ook zoiets kunnen aanbieden?

Wat vind je van Dorine over Heleen van Rooijen?

Hahaha!
Wat een wansmaak!

Bekijk Resultaten

Maak je eigen poll

Hier gaat het over “Ode aan Heleen van Rooijen.”

Comments

Comment from Wout
Time: March 16, 2008, 10:12 am

George,

Vooral jij loopt kans in een gat te vallen na de cursus. Man, geniaal wat je nu weer voor elkaar hebt gekregen! Ik zal over jouw aanbod nadenken, maar ga niet over een nacht ijs.

Comment from booklouse1
Time: March 16, 2008, 10:16 am

Hoi Wout,
Thankx! Er zijn verschillende kleurtjes mogelijk.

Comment from Bert
Time: March 16, 2008, 11:30 am

George, fraai hoor, met name die poll in de sidebar met de radiobuttons. Die ga ik mogelijk nog een keer gebruiken en zal dan zeker van je aanbod gebruikmaken. Wij simpele bloggers gaan nu eenmaal niet ook nog een keer zelf hosten… Dat laten we aan de echte experts over. Nog een plezierige (natte) zondag! Bert

Comment from Eric
Time: April 28, 2008, 7:22 pm

Vind deze polls alleen zo statisch!

Comment from brughagedis
Time: April 29, 2008, 8:02 am

Misschien is dat zo, maar ik kan ze wel helemaal zelf beheren. Bij de pols van gfxpoll staan alle gegevens op hun site. Overigens is er verder genoeg bewegends op dit blog te vinden, dus een wat statische poll vind ik niet zo erg. Verder probeer ik ze geregeld te vernieuwen, maar om het elke dag te doen vind ik teveel werk.


View Stats