brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezigheden



Jatwerk

17 March, 2008 (15:58) | Bibliotheek, Blog's | By: brughagedis

Vanmiddag las ik het bericht van Wout over Klijtberroo die het gelukt is om alle rss-feeds van UBA spoetnik in een xml-bestand te krijgen dat ingelezen kan worden in een feed-reader. Dat is een geweldige prestatie, maar dacht dat het makkelijker kunnen als je eenmaal zoiets hebt. Daarom heb ik met behulp van het gratis script rss2html een bladzijde op gemaakt met alle feeds uit het FeedJumbler bestand van Klijtberroo. Het is daarmee mogelijk om alle UBA-Spoetnik feeds in één bladzijde in een heel lange lijst weer te geven, in omgekeerd chronologische volgorde. Het is een beetje rommelig geworden. Toch maar een gewone feed-reader gebruiken?

Met deze methode was ik wel in staat om heel snel voor mijn blog een Index te maken op de posts tot nu toe.

Er is nu ook een alternatieve methode via Google Blog Search, bedacht door Patricia No. 33, zie commentaar.

Comments

Comment from WoutV
Time: March 18, 2008, 8:03 am

Mooi gedaan George,

Hier heb ik heel veel aan. Wel vond ik het prettig aan Newsgator dat de auteur overal bij stond. Nog liever zou ik zelfs alle bijdragen willen hebben, in plaats van de laatste tien. Maar toch: One small step for mankind, one big step for bloggers like us.

Comment from Patricia (No.33)
Time: March 18, 2008, 8:51 am

Ook ik ben maar eens een experimentje begonnen.
Met Google Blog Search.
Zoeken naar “spoetnik” en dan een RSS abonnement op het zoekresultaat nemen.
Op deze manier worden de blogs die zelf gehost zijn of op andere manieren een foutje in hun RSS blijken te hebben, niet afgestraft.
Wel is dan belangrijk dat je duidelijk maakt dat je bericht met Spoetnik te maken heeft. Ik zie bij Google Blog Search helaas geen optie om te zoeken in tags. Wat een misser!
Groetjes, Patricia

Comment from Brughagedis
Time: March 19, 2008, 9:06 pm

Hoi Patricia,
Ik heb nu eindelijk ook volgens jouw aanwijzingen een feed via Google Blog Search gemaakt en dat werkt fantastisch! Helaas kon de feed niet uitgelezen worden door het rss2html script. Ik heb daarom de Google Blog Search opgeslagen als Feedjumbler feed en dat gaat wel. Het gaat ook veel sneller dan multicomplexe feed van die ik naar voorbeeld van Klijtberro gemaakt heb. Wel lijkt het minder recent en het gaat minder ver terug. Lijkt wel of Google nog niet alles geindexeerd heeft. Ik heb de feed nu ook als knop bovenaan de pagina opgenomen. Ik ben benieuwd hoe het updaten van de feeds verder verloopt.
Bedankt!

Comment from booklouse1
Time: March 19, 2008, 9:51 pm

Hoi Patricia,
Ik zie nu dat de zoekterm “spoetnik” niet specifiek genoeg is. Er zitten ook feeds uit niet uba-blogs tussen. Daarom heb ik hem maar weer weggehaald. de link naar de bladzijde is:
http://www.brughagedis.nl/rsstohtml/feeds.php
Die ga ik wel bijhouden. kijken wat er uit bljft komen. Misschien kan het beter werken als de zoekvraag specifieker gemaakt wordt met “uba” erbij of zoiets. Maar je blijft dan blogs missen waar die woorden niet in voorkomen. Blijft een interessante mogelijkheid.

Comment from Patricia (No.33)
Time: March 20, 2008, 7:48 am

Ik moet bekennen dat het bij mij ook niet goed werkt.
Ik heb me 2x geabonneerd op deze feed: 1x na het “sorteren op datum” (wat bij Google Blog Search kan) en 1x ervoor. Beide abonnementen leveren verschillende berichten op. Dat is al raar. En ook veel te weinig. Van mijn eigen blog is 1 bericht wel doorgekomen en een ander niet. En dat terwijl ik Spoetnik zowel in de titel van mijn berichten noem, als ook als tag toevoeg.
Hm, het blijft lastig. Maar het experimenteren is leuk, toch?
Groetjes, Patricia

Comment from Brughagedis (George)
Time: March 20, 2008, 8:10 am

Hoi Patricia,
Zeker! Het is me ook nog niet gelukt om de rss-feed van jouw blog opgenomen te krijgen in de lange lijst met spoetnikblogs. Waarom het niet lukt is me niet duidelijk. Blijf het wel proberen. Moet ook nog andere dingen aanpassen.
Groet, Brughagedis George


View Stats