brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezighedenBrughagedis Google Custom Search

10 April, 2008 (15:44) | Blog's, Spoetnik | By: brughagedis

GSC logoZojuist heb ik weer een nieuwe faciliteit toegevoegd aan het arsenaal mogelijkheden om Spoetnik in de gaten te houden. Ik ontdekte dat het mogelijk is om in Google Custom Search een eigen zoekmachine te maken waarmee alle Spoetnik-blogs afgezocht worden. De resultaten worden in mijn blog getoond. Klik op de knop bovenaan deze pagina of op de link naar mijn aangepaste zoekmachine bij Google .

Comments

Comment from SPOETNIK
Time: April 11, 2008, 8:03 am

Brughagedis,
Het maken van een gepersonaliseerde zoekmachine komt in week #12 van SPOETNIK aan bod. We behandelen dan naast de zoekmachine Rollyo ook Google Custom Search.
Wat betreft de door jou geclaimde zoekmogelijkheid in ‘alle SPOETNIK-blogs’ moeten we je teleurstellen: niet geïndexeerde blogs worden uiteraard niet doorzocht (veel deelnemers maken gebruik van deze functie), en daarnaast laat de funcionaliteit van Google Custom Search te wensen over wanneer je een grote hoeveelheid sites (blogs) toevoegt. Je zult hiermee hoogstens 3 à 4 blogs echt goed doorzoekbaar maken (!). We hebben dit uitvoerig getest en onderzocht in onze voorbereiding op week #12.

SPOETNIK

Comment from brughagedis
Time: April 11, 2008, 8:55 am

Hoi Pascal,
Bedankt voor de informatie. Met de claim ‘alle SPOETNIK-blogs’ bedoel ik dat ik alle urls’ heb ingevoerd in GCS. Ik had ook niet verwacht dat het perfect werkt. Maar ik vind toch van alles ook op de niet zo bekende site’s. De wel geindexeerde sites (Wout) voeren de boventoon, maar ik heb de indruk dat het er meer dan 3 a 4 zijn.

Comment from brughagedis
Time: April 11, 2008, 9:03 am

Hoi Pascal,
Als ik op klijtberroo zoek, dan vind ik 11 treffers, dat zijn er 7 meer dan op je blog staan. Niet onaardig resultaat lijkt mij.

Comment from SPOETNIK
Time: April 11, 2008, 9:36 am

Beste Brughagedis,
Zoek maar eens op ‘OPML’ in je zoekmachine. Je vindt geen treffers! Terwijl vrijwel alle posts van Klijt Berroo over dit onderwerp gaan… Het is misschien wijzer om in week #12 van SPOETNIK op dit onderwerp terug te komen wanneer ook de andere deelnemers hiermee bezig zijn. Wij houden het hier voorlopig even bij. Desalniettemin weer een interessante bijdrage van jouw kant.
SPOETNIK

Comment from Patricia (No.33)
Time: April 11, 2008, 5:37 pm

Ik vind ‘m super!
En ik vind het leuk om te zien hoe je aan het experimenteren bent.
De terughoudende reactie van “SPOETNIK” moet je maar naast je neerleggen 😉

Comment from brughagedis
Time: April 11, 2008, 7:33 pm

Patricia, Thankx! Ik vind het ook heel leuk dat dit mogelijk is en door Google aangeboden wordt. Iedereen kan een eigen zoekmachine maken.

Comment from Zygomorf
Time: April 11, 2008, 9:06 pm

Ha Brughagedis,
Het duurde even voordat tot mij doordrong dat ik ook Google Custom Search gebruik maar dan op mijn Erodium website (http://zygomorf.googlepages.com/sitesearch). Dat is al weer zo lang geleden dat ik eigenlijk vergeten ben. Ha, ik kom dus ook niet zo vaak meer op mijn eigen website. Laat staan dat ik mijn eigen zoekmachine gebruik voor mijn eigen pagina’s. Ik heb hem wel veel getest in het begin. Én ik moest wachten totdat mijn pagina’s waren geïndexeerd. Dat duurde toch wel een paar weken.
Natuurlijk heb jij het weer voor elkaar gekregen om het geheel aan te passen aan jouw layout. Ik moest genoegen nemen zoals Google het aanbiedt.

Comment from brughagedis
Time: April 11, 2008, 9:32 pm

Hoi Zygomorf, interessant. Hij werkt bij jou ook goed. Misschien dat Google dan ook alle spoetnik blogs gaat indexeren? Want ik heb ze allemaal ingvoerd in GCS. Zou leuk zijn.

Comment from laika
Time: April 13, 2008, 9:29 pm

Niet teveel uit de pas lopen hè Brughagedissie. Eerst een hoge (ruimte)vlucht genomen met ondergetekende, overal pings droppen, alle spoetnikfeeds OP JOUW BLOG integreren en dan ook nog alvast beginnen aan week #12. Foei hoor!

Maar die zoekmachine maken lijkt me wel een leuk onderdeel. Ben benieuwd.


View Stats