brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezighedenPodcasts

25 April, 2008 (20:41) | podcast, Spoetnik | By: brughagedis

Mijn bijdrage van vanavond is een podcast. Deze week heb ik naar de voorbeelden op de spoetniksite geluisterd. Daar zaten een paar leuke bij, zoals die op NRC-fm. De vraag wat je aan mannen hebt kan mij wel boeien. Toevallig valt mijn oog terwijl ik dit opschrijf op een ansichtkaart met een afbeelding van een Dolle Mina-actie voor ‘Baas in eigen buik’ bij het gerechtsgebouw in Den Haag uit 1974. Die staat zomaar in de vensterbank van de Bibliotheek Biologisch Centrum in Anna’s Hoeve. Er staan vijf vrouwen op met spandoeken met de tekst “Vrouw Beslis”. In de deur van het gerechtsgebouw staan 2 agenten lachend te kijken. Zal ik het eens gaan hebben over wat je aan vrouwen hebt? Laat ik dat maar niet doen, ik heb deze cursus al een keer mijn vingers gebrand.

Dolle Mina voor gerechtshof Den Haag

Dan maar een technische podcast. Daar ben ik gisteren de hele avond mee zoet geweest. Stoelen moesten opzij, de oude Performa 6400 Creative Studio met Cubasis AV geluidssoftware werd weer tot leven gebracht, de Macintosh Powerbook G3 moest eveneens gereanimeerd omdat de batterijen geheel leeg waren en vervolgens moest de systeemsoftware nog geupgrade worden totdat ik uiteindelijk een geluidsopname kon maken van het aansluiten van een wireless-usb adapter op de Apple Powerbook. Toen bleek ik de verkeerde opdracht gegeven te hebben om het geluid te bewaren. De hele handel nog een keer opgenomen, waarna bleek dat het geluid met geen mogelijkheid over te zetten was naar de pc. Daarom heb ik het vandaag maar bij WildVoice geprobeerd met een pc-microfonn die ik ooit nog van Zygomorf kreeg. Dat lukte, maar het online zetten via het spelertje dat in de handleiding van Spoetnik staat beschreven lukte niet. Waarschijnlijk omdat ik mijn blog zelf host. Dat is dan weer een nadeel. Alles bij elkaar is dit een hele opgave geweest, maar het is gelukt. Luistert u zelf zelf maar, of u hoort het waarschijnlijk al.

Boekbespreking op vrijdagavond

Luister bij WildVoice.com

Comments

Comment from Duyfje
Time: April 25, 2008, 9:33 pm

“Tot horens”…dat is een leuke afsluiter voor de vrijdagavondpodcast!

Comment from brughagedis
Time: April 26, 2008, 4:27 pm

Hoi Duyfje,
Misschien kun jij een zelf ingesproken boek voor de Blindenbibliotheek online zetten?
🙂

Comment from Zygomorf
Time: April 26, 2008, 6:17 pm

Dat ik je een microfoon heb gegeven kan ik me absoluut niet meer herinneren maar leuk dat die nog ergens goed voor is.


View Stats