brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezighedenKoopjes

26 April, 2008 (21:47) | Computers, podcast | By: brughagedis

Vandaag ben ik naar mijn favoriete winkel in Gouda geweest om daar twee computers op te halen die ik had besteld, een PowerEdge 1550 server (2x PIII 1223 Mhz processors, 2048 Mb geheugen en 3 x 36,4 Gb hdd’s) en een Apple Powermac Quicksilver (G4 800 Mhz, 1024 Mb, 60 Gb hdd). Beiden zeer gunstig geprijsd.

Poweredge1550 Powermac 800

Powermac open Microfoon

Vanmiddag was er ook nog PC-Dumpdag waar ik ook naartoe ben geweest. Daar heb ik o.a. een betere microfoon gekocht. Toen ik hem had aangesloten bleek hij inderdaad beter te werken, maar ik heb gisteren de fout gemaakt de microfoon te ver weg te zetten. Daardoor was het geluid van de podcast te zacht. Inmiddels heb ik het volume met behulp van een geluidsbewerkingsprogramma wat opgekrikt. Maar voor een eventuele volgende podcast heb ik in ieder geval een echte microfoon.

Computer IdeeBij de kiosk kwam ik ook nog een aflevering van ComputerIdee tegen met veel informatie over het zelf een website bouwen. Ook over bloggen en het maken van podcasts. Genoemd wordt de tool Audacity. Ik ben niet ontevreden over WildVoice, maar wat betreft het editten van de opname biedt Audacity meer mogelijkheden. Het voordeel van WildVoice is ook dat je de audiotrack kunt uploaden, als je Audacity gebruikt moet je hem zelf ergens onderbrengen.

Comments

Comment from Zygomorf
Time: April 27, 2008, 5:48 am

Dan ligt mijn oude microfoon nu bij het oude vuil? 🙁

Comment from brughagedis
Time: April 27, 2008, 8:42 am

Nee hoor, je kent mij toch? Ik bewaar alles wat met computers te maken heeft. Ik kan hem vast nog wel elders aan een andere computer vast maken. Hij hoorde destijds bij die Target Pentium 66. Die computer heb ik inmiddels niet meer. Dus toch niet alles blijft bewaard, maar zo’n microfoon neemt niet veel plaats in. Je mag hem ook terug, voor als je ook plannen hebt.
Groet, Brughagedis.

Comment from Zygomorf
Time: April 28, 2008, 6:47 am

Nee hoor, ik wil hem echt niet terug en nee ik heb absoluut geen plannen om iets op te nemen dat ik met anderen wil delen. Ooit, ooit heel lang geleden, heb ik mijn gebrabbel in het italiaans opgenomen en in een Word bestand opgeslagen. Daarna zijn er de taal dvd’s gekomen waar je je gebrabbel mee op kunt slaan. Ik heb dan natuurlijk wel een microfoon nodig maar dan gebruik ik er zo een die je aan je oor hangt.
Groet, Zygomorf


View Stats