brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezighedenKoniginnedag

30 April, 2008 (21:24) | Computers | By: brughagedis

Vanochtend zag het er niet naar uit dat het heel bijzonder zou worden, het was bewolkt en vrij koud. In Amsterdam-Zuid waar ik woon waren rond de Apollolaan wel ongeveer evenveel stalletjes als in voorgaande jaren, maar het leek minder druk. Toch had ik al na vijf minuten mijn eerste aankoop gedaan, twee herstelcd’s voor een HP xw4300 workstation met Windows XP Professional erop. Niet dat ik die momenteel heb, maar hij staat wel op mijn verlanglijstje. Dan heb ik de cd´s alvast. Een half uurtje later twee netwerkkabels voor een weggeefprijs. Wat ik helemaal niet had verwacht vond ik´s middags toch: vijf server harde schijven voor mijn Proliant.  De verkoper was een systeembeheerder die voor de aardigheid ook computers als hobby had.

Aan het eind van de middag ging ik nog even naar de binnenstad. Op de grachten bleek het veel gezelliger en leek het ook wel warmer. Ik loop al een tijdje te zoeken naar een scsi-adapter voor PowerMac´s en daar liep ik toevallig op een grachtje tegenaan. Ik gaf 10 euro voor de doos met de cd en de handleiding, maar als ik nog even kijk zit de adapter er niet in. De verkoopster is verrast, wil geen lege doos verkopen en geeft het geld direkt weer terug. Ze ging nog even binnen zoeken omdat ze dacht dat het in een doos kon liggen, maar ze vond niks. Omdat ze hem misschien de komende dagen terug vindt, vraagt voor de zekerheid hoe zo´n ding eruit ziet? Ik laat de afbeelding op de verpakking zien en daarop vroeg ze of hij misschien nog in haar computer kon zitten? Ik mag even binnen kijken en inderdaad, de adapter zit nog in de Mac. Ik mag hem eruit halen en zo kan de transactie toch nog afgerond worden. Even verderop vond ik bij een boom tussen achtergelaten spullen een heuse  IBM Personal System/2 Model P70-386  draagbare computer uit 1989. Geen echte laptop, meer een voorloper ervan, met een gewicht van een kilootje of vijf. Met een LC plasma scherm, een 386 processor, een harde schijf en de mogelijkheid om een kleurenmonitor aan te sluiten. Thuis blijkt hij niet meteen op te starten, maar na enig proberen lukt het wel. Op de bladzijde van het CUW Computer Museum is meer informatie over deze machine te vinden. Zo is het toch nog een heel leuke dag geworden.

IBM PS 2 System 70 386


View Stats