brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezighedenDe laatste loodjes

13 May, 2008 (22:05) | Spoetnik | By: brughagedis

Van de door 12 door Spoetnik aangedragen Web 2.0 toepassingen was ik nog het meest benieuwd naar Second Life. Ik moet zeggen dat de mogelijkheid om virtueel als Paris Hilton een bezoekje aan de KitKatClub in Berlijn te brengen mij onweerstaanbaar leek. Afgelopen zaterdagavond heb ik me dan ook aangemeld en een beetje rondgekeken. O.a. in Amsterdam, het Free Sex Island en de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Het viel me op dat het overal erg rustig was, behalve op het Free Sex Island. Daar kreeg ik meteen een im (Instant message) van een aantal Avatars die nieuwelingen kennelijk staan op te wachten en even verderop werd ik bijkans besprongen. Het deed me denken aan de chatrooms van de Digitale Stad waar ik in het verleden ook wel eens in terecht ben gekomen. Ik vind het eigenlijk iets te opdringerig en wil eerst liever even rondkijken. Dat ga ik ook zeker nog wel doen, want de neiging om weer even te gaan kijken was de afgelopen dagen wel aanwezig. Om alle mogelijkheden die het spel biedt te leren kennen en omdat sommige keuzes onherroepbaar zijn of geld kosten, kun je denk ik het beste een boek kopen. Bij Selexys zag ik er een aantal liggen. Ook is er een uitgebreide Nederlandstalige handleiding. Wat mij een beetje stoort is de vermenging tussen virtueel en echt geld. Want je krijgt één gratis Avatar, maar als je een andere wilt wilt moet je een extra account kopen en als je zelf wat wil gaan bouwen in SL moet je land kopen. Daarvoor heb je Linden Dollars nodig die je heel kapitalistisch eerst zelf moet verdienen of gewoon kunt kopen met echte valuta. Omdat het spel denk ik vrij verslavend kan zijn en niet iedereen mooie dingen kan maken, vind ik dat een wat twijfelachtig business-model. Maar misschien valt het mee. Ik ben benieuwd hoe moeilijk het is om een eigen Avatar te maken. Veel informatie vind je op het portaal van Second Life Nederland. Ik wil het de komende weken verder gaan uitzoeken. 

OBA Amsterdam

Zowel met Slideshare als met Widgetbox heb ik eerder tijdens de cursus kennisgemaakt. Slideshare om een Powerpoint op dit blog te laten zien en de oude compueterspelletjes uit Hyves kwamen uit de Widgetbox. Voor presentaties lijkt het me wel handig dat je ze ergens kunt opslaan waar je er overal bij kunt, maar wij kunnen voor dat doel al beschikken over ruimte op de webserver, dus echt noodzakelijk is het niet. Maar je kunt wel veel leren van de prachtige door anderen gemaakte Powerpoints. Daar wil ik ook nog eens goed naar kijken.

Last FM vind ik ook leuk want daar kun je muziek mee op je blog embedden, maar omdat ik niet de hele dag achter mijn pc muziek beluister, vraag mij af of ik er veel gebruik van zal maken. De embed-code is erg lastig, want werkt alleen na de laatste keer saven van de post.

Stumble upon heeft een mooie introductie en lijkt me iets om uit te proberen, maar ik heb al zoveel werkbalken. Datumprikker is mogelijkerwijs iets, maar werkt natuurlijk alleen goed als iedereen daar lid van geworden is. Misschien kunnen we beter wachten tot we gesynchroniseerd zijn met de uva-desktop en gebruik kunnen maken van de agendafunktie van Outlook Express.

YouTube ken ik natuurlijk ook al, Twitter lijkt me niks en Ginger en Flock moet ik nog bekijken.

(Wordt nog vervolgd…)

Comments

Comment from Turquoois
Time: May 14, 2008, 8:12 pm

Hoi Brughagedis,
Ik heb ook geprobeerd muziek van last.fm in mijn blog te embedden, maar ik kwam er niet uit tot mijn grote frustratie. Kun jij het mij uitleggen?
Alvast bedankt, Turquoois

Comment from Brughagedis
Time: May 14, 2008, 9:12 pm

Beste Turqoois,
Ik heb eigenlijk gewoon de code die door Last FM aangeboden wordt als je op embed klikt in mijn bericht geplakt. (Zie: http://www.last.fm/listen/artist/Linkin%2520Park/similarartists.) Je komt dan op een bladzijde waar je de widget een beetje kunt aanpassen. Met een link naar de te embedden code. Daarna het bericht gesaved en gepubliceerd. (Direct voor het publiceren ook nog een keer opnieuw de code ingeplakt, want na elke keer opnieuw saven verdwijnen er delen uit de code waardoor het niet meer werkt. Dat is een soort bescherming van WordPress tegen code die het slecht voor het overige blog zou kunnen zijn.) Ik ben alleen bang dat het bij mij wel werkt omdat ik mijn blog zelf heb gehost en het WordPress programma dan wat minder restrictief is dan bij een blog dat bij het bedrijf WordPress gehost wordt. Vandaar dat het misschien niet werkt in een bericht op jouw blog. Maar het zou kunnen dat het wel in een tekstwidget werkt. Want Last FM biedt het ook met het WordPress icoontje aan. Dus ik zou proberen een tekstwidget aan te maken en het daar in te plakken. Die tekstwidget dan naar de sidebar slepen.
Ik ben erg benieuwd of het lukt. Misschien moet ik toch zelf ook maar een proefblog bij WordPress nemen?
Groet, George

Comment from Patricia (No.33)
Time: June 10, 2008, 4:40 pm

Ik heb eens in een onderzoek gelezen dat 80% van de vrouwen in Second Life gespeeld worden door mannen…


View Stats