brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezighedenDrie leuke dingetjes

14 May, 2008 (22:09) | Spoetnik | By: brughagedis

Vanavond heb ik nog drie Web 2.0 toepassingen uit het overzicht bekeken:

Flock, een zg. “sociale webbrowser”. Fraai vormgegeven en beschikbaar voor Apple, Linux en Windows. De tabbladen vind ik hier nu eindelijk handig en duidelijk, dit in tegenstelling tot in IE en Mozilla waar ik dit niet vindt. Er zijn allerlei mogelijkheden om websites, rss-feeds en email-accounts gemakkelijk te integreren. Lijkt me niet onhandig en goed om een tijdje uit te proberen naast de vele browsers die ik al in gebruik heb.

Flock sociale webbrowser

Ginger de nieuwe versie van Netvibes. Ziet er ook strak uit. Netvibes heb ik zelf nog niet geprobeerd, dus dit is een mooie gelegenheid om dat te gaan doen. Toevoegen van nieuwe onderdelen gaat eenvoudig.

Ginger

Stumble upon. Via deze toepassing kwam ik o.a. op de onderstaande asci art generator de ASCII-O-Matic, met mijn eigen portret in ASCI-tekens. Eens kijken wat er nog meer voor leuks in zit.

Brughagedis in asci tekens

Zo is weer een avond “nuttig” besteed en heb ik er weer twee accounts bij. Het lijken me vooral toepassingen voor in de persoonlijke sfeer om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. Toepassing in de bibliotheek zie ik nog niet direkt.

Comments

Comment from Bosvogel
Time: May 15, 2008, 7:33 am

Had Flock ooit hink-stap-sprong gevonden en aanvankelijk met plezier gebruikt. Binnen een week maakte mijn enthousiasme echter plaats voor frustratie; Flock drong zich telkens ongevraagd op de voorgrond iedere keer dat ik een link wilde openen. Mijn browserkeuze is taakafhankelijk. Soms moet alles aan informatie en toepassingen ogenblikkelijk toegankelijk zijn, maar het komt ook voor dat ik alleen het hoogst noodzakelijke op mijn scherm wil zien.
Ongetwijfeld kan Flock worden ingesteld op een bescheidener aanwezigheid maar ik had geen zin/tijd om het uit te zoeken. Flock dus weer uninstalled. Als jij weet hoe Flock te bedwingen is dan hoor ik het graag.

groet van de Bosvogel

Hink-stap-sprong bij Flock oterechtgekomen.

Comment from brughagedis
Time: May 15, 2008, 8:05 am

Hoi Bosvogel,
Wat jij zegt zou ook wel eens met mijn ervaringen overeen kunnen gaan komen. Bij de installatie heb ik met enige aarzeling aangevinkt dat het mijn standaard browser moet worden en ik vraag me af of dat op den duur gaat bevallen. Hij vraagt geloof ik nogal wat rekenkracht met al die ingbouwde mogelijkheden en bij de tweede keer opstarten ging is hij al een keer gecrashed. Voor het schrijven van de blog heb ik IE maar weer gebruikt, want dan heb ik al die toeters en bellen niet nodig. Maar ik zal het bekijken en je hoort er nog wel van.
Gropet, Brughagedis George


View Stats