brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezighedenMobiele harde schijven

25 May, 2008 (20:41) | Aantekeningen, Technopraat | By: brughagedis

Afgelopen vrijdagmiddag viel mijn mobiele harde schijf met een enorme zwaai van het bureau op de grond. Ik had nog even de hoop dat Iomega hier wel iets tegen had ingebouwd, maar thuis bleek hij toch niet meer benaderbaar en dus kapot. Het blijft toch een harde schijf en vermoedelijk zijn de leeskoppen met grote vaart tegen de platters geknald en ontzet. Dit is sneller gebeurd dan waar ik op had gerekend, want ik had hem nog niet eens een jaar. Ik heb zo´n ding omdat ik geregeld alles (ongeveer 9 Gb) thuis backup en ook naar andere locaties meeneem. Een echte harde schijf vind ik sneller en flexibeler werken dan een Flash-drive en ze hebben een grotere capaciteit.

Dus vandaag was ik naar de MediaMarkt om een nieuwe te kopen. Ik moet zeggen dat ik toch ook even bij de iPod’s heb gekeken, maar de iPod Classic met een harde schijf van 80 Gb (de Spoetnik-prijs) is meer dan tweeënhalf  keer zo duur als een Iomega mobiele harde schijf van 120 Gb. En het nieuwste model, de iPod Touch, met een iPhone-achtig aanraakscherm is erg fraai, maar nog weer duurder. Dus toch maar weer gewoon een Iomega Portable Hard Drive gekocht van 160 Gb. Dat is twee keer zoveel als de vorige had. Ik ga hier nu extreem voorzichtig mee zijn en dat raad ik ieder ander ook aan. Ze zijn zo stuk!

Iomega Portable Hard Drive


View Stats