brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezighedenBorrel geslaagd

14 June, 2008 (21:18) | Blog's, Onderwijs, Spoetnik | By: brughagedis

Ondanks dat Laika op het laatste moment had afgezegd, vond ik de borrel geslaagd. Er zijn zo’n 17 spoetnikers geweest (ik heb ze niet precies geteld) waaronder Alice en Bosvogel. We konden beschikken over een hoek in het café met fauteuils, waar echter niemand in ging zitten en de aanvoer van drank en borrelhapjes was prima geregeld. Klein probleempje was de afrekening, maar dit werd door Bert elegant afgehandeld. Ik heb niet met iedereen kennis gemaakt, maar wel met Wout en Wouter, deze laatste was de enige niet-UBA-spoetniker die was gekomen. Zijn blog Wouter’s blog was mij niet eerder opgevallen maar het is opmerkelijk want het gaat over een streek in Noord-Chili waar hij is geboren. Na afloop ben ik nog met Wout een Falafel gaan eten. De pepersaus brandde een deel van de bacillen van een opkomende verkoudheid weg, maar helaas niet voldoende zodat ik op vrijdagavond volledig werd geveld.

Maar niet voor op vrijdagochtend nog twee presentaties over de Digitale Bibliotheek aan tweedejaars Natuur- en Sterrenkunde studenten te hebben gegeven. Over de afloop daarvan was ik meer tevreden dan de vorige keer. Dit keer heb ik vooral opdrachten laten doen met een oplopende moeilijkheidsgraad en die daarna klassikaal besproken. Door het zelf te doen komen ze erachter dat het allemaal toch niet zo vanzelfsprekend is als het wel eens lijkt als je het allemaal voordoet. Deze methode ga ik vaker toepassen. De kunst is zelf het idee los te laten dat je alles allemaal een keer voor moet doen. Weer wat geleerd!


View Stats