brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezighedenFeedburner

16 June, 2008 (21:19) | Blog's | By: brughagedis

FeedburnerlogoOm te proberen de verspreiding van mijn feeds een kleine impuls te geven heb ik een paar weken geleden een feed aangemaakt bij FeedBurner. Het adres is: http://feeds.feedburner.com/brughagedisnl. Ik wist niet precies wat ik kon verwachten, maar FeedBurner maakt je feed mooier, browservriendelijker en compatibel met de meeste platforms. Klik maar op de link. Ook is het mogelijk uitgebreide statistieken bij te houden. Omdat de feed tot nu toe weinig geraadpleegd is, vallen die tot nu toe tegen. Ook zeggen ze manieren te hebben om je feed verder op Internet te verspreiden.

Via Springwidgets wordt de mogelijkheid geboden om de feed in een klein frame aan de zijkant van het blog te tonen. Wat daar het nut van is ontgaat me enigszins, want alleen de 10 meest recente berichten die ook in het blog ernaast staan worden getoond. Maar voor zoiets als bijvoorbeeld de ex-Spoetnikfeeds, lijkt het me leuk. In FeedBurner kunnen echter geen multifeeds afkomstig van verschillende blogs samengesteld worden, zoals bij Feedjumbler. Ook werkt de feed van Feedjumbler niet als feed in Feedburner.

Wel is het mogelijk om via Yahoo Pipes een samengestelde multifeed te maken en die vervolgens via Feedburner te publiceren. Ik heb dit geprobeerd voor een aantal blogs, maar het is nog niet goed gelukt. Wel is hier is het voorlopige adres: yahoo-pipes voor ex-spoetnik blogs. Ik heb er even mee gewerkt en vind ik het een veelbelovende techniek om content met elkaar te verbinden die zeer gebruiksvriendelijk en inzichtelijk werkt. Wel moet ik nu op zoek naar andere content die ik in een multifeed kan verzamelen, dan altijd maar de spoetnik-lijst.


View Stats