brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezighedenZeno.org

25 June, 2008 (20:20) | Bibliotheek, Boeken | By: brughagedis

Deze dagen ben ik bezig met het updaten van de databases voor de selectie van boeken voor de nieuwbouw. Een secuur en precies werkje, want je bent zo gegevens kwijt. Een paar keer per dag verschijnt een mededeling van Access als de onderstaande op het scherm:

You are about to delete 62945 records from the specified table. Once you click Yes, you can't use the Undo command to reverse the changes. Are you sure you want to delete the selected records?

Meestal is mijn reaktie een overtuigd “Yes”, slechts een enkele keer cancel ik de handeling omdat ik toch nog even wil kijken of ik het wel goed heb gedaan. Access heeft de handige functie dat je gegevens van de ene tabel kunt toevoegen aan een al bestaande tabel met dezelfde structuur door eenvoudig te knippen en plakken. Zo kun je een tabel met oude gegevens eerst leegmaken om hem vervolgens te vullen met nieuwe gegevens. Het lijkt riskant, maar het werkt zeer snel.

Vandaag ontdekte ik de Duitse website Zeno.org met volledige teksten van een aantal klassieke werken uit de Natuurwetenschappen, zoals Brehms Tierleben 1881 en Haeckel’s Kunstformen der Natur . Deze werken maken nu nog voor een deel onderdeel uit van onze collectie. Mocht ik echter bij het knippen en plakken toch per ongeluk een vergissing maken, dan is dat niet erg want deze werken zijn online dus prima beschikbaar. Een geruststellende gedachte. Overigens gaan ze waarschijnlijk toch niet mee naar de nieuwbouw, maar worden ze verhuisd naar een locatie die er beter voor is toegerust.

Discomedusa

Uit Ernst Haeckel’s Kunstformen der Natur: Tafel 8: Discomedusae. Scheibenquallen.


View Stats