brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezighedenKiller Apps

29 June, 2008 (20:07) | Blog's, Polls, Spoetnik | By: brughagedis

Zoals de meeste polls die op dit blog zijn gehouden is ook de laatste met de vraag wat er aan beleid uit de Spoetnik-cursus is voortgekomen niet massaal aangeklikt. In totaal hebben 8 personen gepolld, maar dat is nog een te rooskleurig beeld, want twee keer heb ik zelf iets aangeklikt. De antwoorden die ik niet heb aangeklikt waren in drie gevallen dat het een leuke ervaring was (37,5 %) wat natuurlijk een mooi resultaat is. Ik heb van één deelnemer gehoord dat hij/zij bezig was met het bedenken van mogelijkheden om het geleerde te verwerken in de dienstverlening van de organisatie. Voor de rest zou ik zeggen dat we nog maar moeten afwachten (25 % vond het nog te vroeg) en misschien is het feit dat er een aantal bloggers zijn doorgegaan ook alweer een mooi resultaat.

Resultaten Enquete

Bert Zeeman (een beetje adjunct) laat in een van zijn laatste blogs uit Oulu (Finland) over Digital Humanities weten dat ze behoefte hebben aan “killer applications”. Wie niet zou ik zeggen? Zelf heb ik daar ook wel behoefte aan. Misschien kunnen ze een voorbeeld nemen aan PubMed met of zonder Automatic Term Mapping? In ieder geval heeft PubMed een uitstekende index. Doet Google niet ook aan ATM? Het systeem vraagt wel of je bedoelde wat je hebt ingetypt en doet suggesties voor andere zoektermen. Dat systeem waardeer ik zeer, maar ik moet het verhaal van Laika/Jacqueline nog eens helemaal doornemen. Ik gebruik PubMed te sporadisch om er een gefundeerde mening over te hebben. Had net wel het boekje van haar collega’s gekocht!

Zelf ben ik ook zoekende naar een killer app. voor dit blog. Iets waarmee je in tijden dat je niets kunt bedenken wat berichten kunt vullen. Met wat leuke plaatjes en zonder al teveel werk. Zodat iedereen weet dat het blog nog leeft. Had ik maar hobby met een aquarium met wat gekke beesten of een huisdier of zo. Maar ik heb alleen computers en die zijn minder fotogeniek. En het bloggen gaat wel een beetje ten koste daarvan. Vroeger bestond er een webring van mensen met websites die elkaar interessant vonden. Misschien moeten we zoiets oprichten voor de ex-spoetnik-blogs. Ik mis het clubgevoel wel een beetje. Toch maar weer een plaatje van mijn bureau, zoals dat er nu uitziet. Op die laptops schrijf ik veel van deze blogberichten. By the way, dit is berichtje nr. 100!

Bureau

Comments

Comment from zygomorf
Time: June 30, 2008, 5:44 am

Van harte gefeliciteerd met je 100ste blog.

Comment from brughagedis
Time: June 30, 2008, 7:19 am

Bedankt, ben benieuwd naar de foto’s van de excursie in de nieuwbouw.
Groet, George


View Stats