brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezighedenDoor het groene hart

29 September, 2008 (11:35) | Auto's, Computers | By: brughagedis

Dit weekend ben ik op zaterdag met de auto naar mijn favoriete computerwinkel geweest, die in een nieuw industrieterrein aan de westkant van Gouda is gevestigd. Ik geef niet graag tips, omdat ik eigenlijk alleen maar meegemaakt hebt dat je dan alle tekortkomingen aan het op jouw advies gekochte produkt zelf kunt gaan oplossen, maar de prijzen van tweedehands apparatuur daar zijn heel erg schappelijk. Bovendien is de eigenaar zeer vriendelijk. Op weg erheen kom je door het Groene Hart, via de rijksweg N11 tussen Zoeterwoude Rijndijk en Bodegraven. Voordat ik een auto had en dit bedrijf nog niet kende ik deze weg nog niet. Nu weet ik dat het één van de belangrijkste verbindingswegen is tussen de snelwegen Amsterdam naar Den Haag en van Utrecht en Rotterdam. Het is een vierbaans autoweg met gelijkvloerse kruisingen en geen autosnelweg, dus je mag er maar 100 km. per uur. Behalve dat het mijn favoriete uitje op zaterdagochtend is, is het dat ook voor diverse teams van de verkeershandhavingsdienst van de politie. Dit keer kwam ik er weer twee tegen. Pech voor hen houd ik mij vrij goed aan de maximum snelheid. Ik heb er wel een foto van gemaakt. Het is mij niet duidelijk of het verboden is om onderweg achter het stuur met de digitale camera te fotograferen, maar het is me wel gelukt.

Door het Groene Hart

Door het Groene Hart

Politie man maakt kiekjes

De politie maakt ook kiekjes

Aquaduct bij Alphen a/d Rijn

Het aquaduct bij Alphen a/d Rijn

Flitspalen en windmolens

Flitspalen en windmolens

De aanschaf betrof uiteindelijk een vijftal 36 gb hot-plug harde schijven, wat geheugen en een HP Netserver E800 met 1 Gig geheugen een heleboel harde schijven (2 x 76 Gb, 2 x 36, 4 Gb en 1 x 18,2 Gb) en zelfs een NetRaid-controller. Dit servertje kostte maar 40 euro! Het grootste probleem is er plaats voor te vinden.

HP Netserver E800

HP Netserver E800 1 Ghz, 1Gb, 5 x HDD (236,6 Gb totaal)

Zijkant Netserver

Zijkant

‘s Middags werd ik gebeld door een vriend wiens ooit door mij in elkaar geknutselde computer het niet meer deed. Gezamenlijk zijn we een nieuwe tweedehands gaan kopen. Vervolgens was ik de hele zaterdagavond bezig met installeren van de nieuwe en het herstellen van de oude. Dat laatste omdat er veel bestanden moesten worden overgezet. We hebben het niet helemaal klaar gekregen in een avond, maar hij kan in ieder geval weer internetten. Zo blijft het adviseren over computers nooit beperkt tot het advies alleen, er zit altijd nog een vervolgtraject aan vast. Maar je komt nog wel eens ergens.

Ik wordt er nu door een collega op geattendeerd dat er een verplichte cursus voor ‘verkeershufters’ komt. De kosten moeten door de overtreder zelf betaald worden. Is autorijden nog niet duur genoeg? Ik vraag me af of het fotograferen vanachter het stuur van een rijdende auto hier ook onder gaat vallen?


View Stats