brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezighedenGrote boekenverkoop

14 October, 2008 (20:40) | Bibliotheek, Boeken | By: brughagedis

BoekenverkoopHet is maar goed dat we niet van de boekenverkoop hoeven te leven. Vanmiddag hebben we een grote boekenverkoop georganiseerd in de bibliotheek  van Biologie. Het ging om boeken die niet mee konden naar de nieuwe bibliotheek en ook niet naar het Centraal opslagmagazijn bij het AMC omdat zich daar al eenzelfde exemplaar bevindt. Voordat we ze aan een marktpartij aanbieden kunnen medewerkers en studenten eerst hun slag slaan.

Naar schatting ging het om iets meer dan 60 meter, zo’n 2100 boeken. Binnen de faculteit was de verkoop via de nieuwsbrief aangekondigd, maar we wisten toch niet hoeveel bezoekers we konden verwachten. Een echter stormloop is het niet geworden, maar de opkomst stelde niet teleur. Ik denk dat er zo’n 35 tot 40 bezoekers geweest. In totaal hebben ze iets meer dan 100 boeken meegenomen. Per persoon hebben ze dus zo’n 2 tot 3 boeken gekocht. Voor de kringloopwinkelprijs van 1 euro.

Het is natuurlijk zo dat bibliotheekboeken al een heel leven achter zich hebben en er vaak niet meer zo goed uitzien. Bovendien zitten er stempels in en plakkers op. Van mijn voorgangster hoorde ik dat ze daardoor nog maar 20 procent van de waarde van tweedehands niet-bibliotheek boeken hebben. Maar er zaten genoeg leuke dingen tussen. Misschien dat koppelverkoop (drie voor de prijs van één) de omzet nog iets kan vergroten. Aanstaande donderdagmiddag organiseren we het nog eens, dus dan kunnen we in het laatste uurtje misschien nog wat stunten met de prijs.

Maar ik denk niet dat we op deze manier donderdag nog heel veel meer kwijtraken. Met wat er al eerder is weggehaald door medewerkers en is weggegeven aan bevriende organisaties schat ik dat op deze manier zo’n 500 van de 2500 boeken wordt afgevoerd. We blijven dus nog met aardig wat voorraad zitten, maar al met al zijn we heel tevreden. De vraag is alleen op welke bank zetten we de opbrengst?

kastrijvoor

Vóór

Bijzondere boeken

Tafeltje met bijzondere boeken, wat hoger geprijsd

Druk

En toen werd het druk

Kastrij na

Na, is er verschil?


View Stats