brughagedis.nl

Deze blog gaat over mezelf en mijn bezighedenMeer computers

Werktafel
Werktafel

proliantenprimergy.jpg

Proliant 1600 en Primergy B200.

pe2600.jpg

Poweredge 2600 fileserver voor videos

hp2000r.jpg

HP LC 2000R Netserver voor php en MySQL ontwikkeling

proliant1850r.jpg
Proliant 1850 Rack-server voor backup proliant5500.jpg

Proliant 5500 in de gang

Deze computers zien er misschien een beetje uit verouderd uit en dat zijn ze gedeeltelijk ook wel, maar veel ervan is nog goed bruikbaar. In de loop der jaren hebben ze al vele diensten bewezen met het uitzoeken van allerlei problemen en testen van allerlei dingen die voor het werk nodig waren. Het is dan handig om verschillende besturingssystemen te hebben. Ook hebben ze geholpen bij het oplossen van computerproblemen van collega’s en bekenden o.a. uit de buurt. Daarom vind ik ze erg nuttig en ik heb verder toch niks anders te doen, dus…

Het is ongelooflijk voor hoe weinig geld je apparatuur van nog maar enkele jaren geleden kunt kopen via Marktplaats, op de PC-dumpdagen en de Klokhuisdagen in Nieuwegein, waar ik een trouw bezoeker van ben. Verder zijn er een paar winkels in Nederland waar ik geregeld kom en niet te vergeten de kringloopwinkels in de stad waar je soms verrassende spullen ontdekt.

Ook is er nog een boek dat ik kan aanraden aan iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van computers in Nederland en het Mathematisch Instituut van de UvA in het bijzonder, nl. Alles moest nog worden uitgevonden van Cordula Rooijendijk. Leest als een roman en verveelt geen moment. Het is te leen bij de Bibliotheek Wiskunde en Informatica.

Write a comment

You must be logged in to post a comment.


View Stats